Aktiviteter

april 2021
ma ti on to fr
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
Flere aktiviteter

Prøveresultater 2003

Skrevet av Bernt Hinna den 13.10.2010

NBF-konkurranse i rundering 14. september 2003 

Dagen derpå, søndag 14. september, ble det igjen avholdt NBF-konkurranse i rundering i klassene D, C, B og A.  Også denne dagen var været bra, og dommer var nok en gang Arvid Jacobsen.  Det stilte 7 ekvipasjer til start og disse var fordelt med 2 i klasse C og 5 i klasse A.  Denne dagen var flere ute etter å forbedre gårsdagens resultater.  

Klasse A:

I klasse A var det følgende ekvipasjer som stilte til start:

Bernt Hinna m/Utzon’s X-Dolly
Mette Madsen Falck m/Akersborg Zac (Border Collie)
Gro Gitlesen m/Skiltorps Bessie
Tore Hinna m/Rallarbos Orly
Malvin Hårklau m/Zheeba

 

Første øvelse var også her rundering.  I runderingen var det jevnt over bra resultater.  Bernt og Dolly tok ledelsen med toppkarakteren 10.  Gro og Bessi fulgte rett bak med karakteren 9.  De øvrige ekvipasjene fulgte på rekke og rad.  I feltsøket var det også høyt nivå.  Mette med Falc og undertegnede med Orly fikk toppkarakter i denne øvelsen.  De øvrige fulgte ”hakk i hæl”.  Nok en gang var det lydighetsdelen som skulle bli avgjørende.  Bernt med Dolly gjennomførte igjen denne delen av konkurransen på en ypperlig måte, men de øvrige ekvipasjene fulgte ikke langt bak.  Dermed var resultatet klart: Bernt og Dolly vant.  Denne ekvipasjen klarte nok en gang kravet til CERT, noe som gjør at Dolly nå er Champion i bruks.  Samtidig er Bernt og Dolly allerede etter all sannsynlighet, kvalifisert til neste års NM i rundering i NBF. Vi gratulerer!!!!!!!

  Poengoversikt:
  Max poeng: Spor: Felt: Lydighet: Totalt:  
             
    290 60 300 650  
1. Bernt Hinna/Utzon’s X-Dolly: 290 42 277 609 CERT!
2. Mette Madsen Falck/Akersborg Zac: 246,5 60 248,5 555
3. Malvin Hårklau/Zheeba:  203 57 268,5 528,5  
4. Gro Gitlesen/Skiltorps Bessie: 261 51 195 507  
5. Tore Hinna/Rallarbo’s Orly: 203 60 242,5 505,5  

 

Klasse C:

I klasse C var det følgende ekvipasjer som stilte til start:

Elisabeth Pedersen m/Cindex Kharinto
Jarl Eirik Jakobsen m/Phoebe (dobermann)

 

Første øvelse var rundering. Jarl Eirik med Phoebe tok ledelsen med karakteren 7,5 mens Elisabeth og Kharinto fikk 5. I budføring hadde begge ekvipasjene en meget bra dag. I denne øvelsen var Elisabeth og Kharinto best og fikk karakteren 10 mens Jarl Eirik og Phoebe havnet rett bak med 9,5. Etter en varierende lydighetsomgang var resultatet som følger: Jarl Eirik  og Phoebe vant, men dessverre var det heller ikke denne dagen noen av ekvipasjene som greidde opprykk til klasse B.  Vi ønsker nok en gang deltakerne bedre lykke ved neste ”korsvei”! 

  Poengoversikt:
  Max poeng: Rundering/Budføring: Lydighet: Totalt:  
           
    300 300 600  
1. Jarl Eirik Jakobsen m/Phoebe (dobermann): 233 181,5 414,5
2. Elisabeth Pedersen/Cindex Kharinto: 170 233,5 403,5

 

NBF-konkurranse i rundering 13. september 2003 

Lørdag 13. september ble NBF-konkurranse i rundering i klassene D, C, B og A, avholdt. Dommer var Arvid Jacobsen.  Været var svært bra, men dessverre stilte det kun 6 ekvipasjer til start.  Disse var fordelt slik:  2 i klasse C, 1 i klasse B og 3 i klasse A.   

Klasse A:

I klasse A var det følgende ekvipasjer som stilte til start:

Bernt Hinna m/Utzon’s X-Dolly
Mette Madsen Falck m/Akersborg Zac (Border Collie)
Malvin Hårklau m/Zheeba

 

Første øvelse var også her rundering.  I klasse A er runderingsløypen 400m med 3 figuranter.  Også i denne klassen skal 2 av figurantene være helt skjult I runderingen var det litt vekslende resultater.  Bernt og Dolly tok ledelsen med karakteren 9,5.  Mette med Zac fulgte rett bak med karakteren 9.  Malvin med Zheeba hadde en uheldig start på dagen.  Zheeba fant kun 1 figurant og fikk derfor 0.  I feltsøket var det jevnt over høyt nivå.  Mette med Falck fikk toppkarakter.  Bernt med Dolly fulgte ”hakk i hæl”.  Malvin med Zheeba var også her litt uheldige og havnet litt bak, men gjorde det likevel bra. Nok en gang var det lydighetsdelen som skulle bli avgjørende.  Bernt med Dolly gjennomførte denne delen av konkurransen på en ypperlig måte, men de øvrige ekvipasjene fulgte ikke langt bak.  Dermed var resultatet klart: Bernt og Dolly vant med den meget bra poengsummen 604,5p som faktisk utgjør 91% av maksimal score.  Denne ekvipasjen klarte også kravet til CERT.  Vi gratulerer!!!!!!!  

  Poengoversikt:
  Max poeng: Spor: Felt: Lydighet: Totalt:  
             
    290 60 300 650  
1. Bernt Hinna/Utzon’s X-Dolly: 275,5 54 275 604,5 CERT!
2. Mette Madsen Falck/Akersborg Zac: 261 60 251,5 572,5 GODKJENT
3. Malvin Hårklau/Zheeba:  0 33 248,5 281,5  

 

Klasse B:

I klasse B var det følgende ekvipasje som stilte til start:

Tore Hinna m/Rallarbo’s Orly

 

Første øvelse var rundering.   I klasse B er runderingsløypen 300m.   Den skal inneholde 3 figuranter hvorav 2 skal være helt skjult.  Orly hadde en god dag og fikk karakteren 9 . Også i feltsøket gjorde Orly en bra jobb, men mistet dessverre en gjenstand.  Karakteren ble her 8. Til sist var det lydighetsdelen som skulle bli avgjørende for hvorvidt undertegnede og Orly skulle klare opprykk til klasse A, men Orly gjennomførte denne delen av konkurransen på en ypperlig måte.  Dermed var opprykket sikret.  ENDELIG!!!  

  Poengoversikt:
  Max poeng: Rundering: Felt: Lydighet: Totalt:  
             
    260 60 280 600  
1. Tore Hinna m/Rallarbo’s Orly: 234 48 247 529 OPPRYKK!

 

Klasse C:

I klasse C var det følgende ekvipasjer som stilte til start:

Elisabeth Pedersen m/Cindex Kharinto
Ellen J. Felker m/Wolfdera’s Diablo (dobermann)

 

Første øvelse var rundering.   I klasse C er runderingsløypen 200m med 3 figuranter.  En av figurantene skal være helt skjult, mens de to øvrige -, skal være delvis i skjul.  Beklageligvis nullet begge ekvipasjene i denne øvelsen.  I budføring hadde heller ikke hundene den store dagen.  Også i denne øvelsen ble det 0 til begge ekvipasjer. Etter en varierende lydighetsomgang var resultatet som følger: Elisabeth og Kharinto vant, men dessverre var det ingen av ekvipasjene som greidde opprykk til klasse B.  Vi ønsker deltakerne bedre lykke ved neste anledning!  

  Poengoversikt:
  Max poeng: Rundering/Budføring: Lydighet: Totalt:  
           
    300 300 600  
1. Elisabeth Pedersen/Cindex Kharinto: 234 230,5 464,5
2. Ellen J. Felker/Wolfdera’s Diablo: 0 186 186

 

BRUKSCUP 2003, 

sett fra en gammel schäferhunds side.........

Vel, hei på dere. Jeg heter Charlie . Tror jeg har et penere navn og, men det kan jeg ikke helt huske hva er. Jeg er en vakker schäferhund . Passe stor, og passe liten.  Det er en del som snakker om ørene mine, for de henger ned. De skal visst ikke gjøre det, men det gjør heldigvis ikke noe for mor. Tror hun liker med godt for det !

Det gøyeste jeg vet er å være i skogen med mor, men jeg tror mor synes jeg begynner å bli litt gammel, så det er ikke så veldig ofte at vi trener mer. For sånt ca. 10 år siden var jeg en raser  på spor og feltsøk.  Vel, vi er ganske mye i skoen nå også, men det er ikke så lett for meg å bevege meg så fort mer, men jeg koser meg like mye. Bror min, Cooper, er også blitt pansjonert. Han var en slik sint politihund ( vi hadde en del krangler om akkurat det han og jeg... ) men nå ligger han stort sett i sofaen og slapper av.  Vi har , desverre !! , en bror til. Han er litt for ung og jolten, spør du meg. Han tror han er verdens beste i det meste. Spretter rundt og innynder seg hos mor hele dagen. Han heter Jason og er med mor på jobben. Vet ikke helt hva han gjør der, men han ser litt sliten ut av og til når han kommer hjem.

Vel, nok om det. Her i mai i fjor kom mor og skulle plutselig gå spor i skogen med meg. Kjempebra tenkte jeg. Endelig skjer det noe igjen. Hørte at hun snakket om at vi skulle være med på noe som het Brukscup. Vel, jeg kan jo gå spor så det gledet jeg med til. Første dagen denne cupen skulle være var en tirsdag i mai. For å være helt nøyaktig 3.mai. Det var mange andre hunder i skogen den dagen.  I min klasse som var klasse 1 var det 5 andre som skulle være med. Det var en som ikke kunne komme første dagen, så da var vi 5. Bror min, Cooper, skulle visst også være med i min klasse, men jeg var først ut. Sporet var ikke så vanskelig, og du hvor gøy det var å være med igjen. Jeg kjente at mor var litt nervøs, men hun burde jo vite at jeg kan gå spor!  Jeg fant likegodt alle pinnene som han sporleggeren hadde lagt ut. Mor var så fornøyd. Men så var det feltet. Da jeg var liten (for litt over10 år siden) var feltene myyyyyye mindre en de var nå. Jeg forstod ikke helt hva mor mente med å gå lenger ut, men jeg fant nå det som lå nærmest. Jeg var litt sliten etterpå. Snakket med Cooper i bilen etterpå. Han skrøt av at han hadde funnet alle gjenstandene i både sporet og feltet. Hoven var han....  Hørte Keera (en liten snerten malle tispe) sa at hun hadde mistet en pinne i sporet og et par i feltet. Jeg syntes det hørtes kjempefint ut. For du skjønner, Keera, er bare et år, og det er jo bra av en så ung dame, spør du meg.  Keera (som har en mor som heter Vibeke) kunne fortelle at Sheila ( en ung schäferdame) også hadde funnet alt i sporet men mistet litt i feltet. Sheilas far; Knut , var kjempefornøyd.  Det tror jeg Dinjas mor Lise også var. Dinja fant alt i sporet og mistet bare litt i feltet.

På vegen hjem fortalte Jason om sin dag i skogen. Han kunne fortelle at hadde gått forbi noen pinner i sporet, men at mor var sååå fornøyd. Typisk han å skryte slik. I feltet hadde hadde han også mistet et par ting. I hans klasse , kl 2, var det også 5 som hadde møtt. Her var det en dame med et litt vanskelig navn: Nefertiti, som hadde gjordt det best. Hun hadde funnet alt i sporet og mistet kun en ting i feltet. Siri, som eier Nefertiti var visst veldig fornøyd. Kissi, (en koselig dame jeg liker å gå tur med (!!!)  slo heldigvis ungjolten Jason. De hadde det samme på sporet, men Kissi fant mer i feltet ! Alle gjorde det visst bra i den klassen. Iben mistet en pinne i sporet, men fant alt i feltet. Den som var litt uheldig var Tino. Han mistet litt mange pinner i sporet, og et par i feltet.   

Vet ikke helt om jeg tørr å snakke om det , men klasse 3, der alle de rutinerte er....  var det bare tre som fullførte. Cheri, med matmor Tove gikk seg litt bort i skogen på sporet, men fant litt i feltet. Gere med matmor Marit  og Qwanto med matfar Cato fikk helt like resultater og ledet klassen etter første dag.

Det var godt å komme hjem etter en så slitsom dag. Kjempegøy var det , men jeg merket på kroppen at det var lenge siden den hadde gjordt så mye.

Den 28.mai var den andre cupdagen. Da skulle mor jobbe, så den dagen måtte Cooper og jeg være hjemme og passe huset mens mor og Jason tjente penger.

Jeg hørte mor sa at Kjell Rasmussen med Tuva hadde gjordt det best i klasse 1, Liv Marit Fjermestad med Trixie hadde gjordt det best i klasse 2 og at Linda Rotevatn ble den beste i klasse 3.   

Like etter sommerferien sa mor at nå skulle vi ut på brukscup igjen. Datoen var 26. august. Nok en gang kom Cooper tilbake til bilen og var helt utilsnakkelig. Han hadde funnet alt, sa han.  Både i spor og felt. Tenkte at jeg skulle jammen vise ham !  Jeg nevnte ikke feltet til ham når jeg var ferdig. Sporet var rene plankekjøringen, og jeg fant alt, men da var jeg litt sliten. Etter at jeg hadde funnet en ting i feltet, ville jeg bare hvile. Mor så at jeg var litt sliten, og sa at jeg var flink som hadde funnet en. Det var godt å legge seg litt i bilen etter på.  Hørte at Tuuva og Kjell gjorde det bra, og at Sheila hadde vært like uheldig som meg i feltet. Tror det feltet var litt vanskelig den dagen........

Det var jammen ikke lett å være meg i bilen etter at Jason hadde stillt i sin klasse (kl 2). Han kom tilbake til bilen med høy haleføring. Han hadde bare mistet en ting i feltet. Han var så stolt. Like etterpå gikk Nerertiti forbi bilen vår med eier Siri. Hun hadde like mange poeng som Jason. Det var godt å få ham litt ned på jorden igjen !!   Like etterpå hørte jeg at Trixie og Liv Marit bare lå  5 poeng bak. Kissie hadde vært litt uheldig og mistet litt både i feltet og i sporet. Det hadde Ibn og Randi og.  Men de sa begge at de hadde kost seg masse. Og det er jo det viktigste. Er det ikke !?

En trist ting var det i Jason sin klasse.  Tino, som hadde møtt de to andre gangene med sin matfar Bernt E. Rossavik, hadde blitt syk og hadde hatt sin siste tur til dyrlegen. Trist.

I klasse 3 var det nok en gang Kaisa med matmor Linda som ble best. Hun hadde 35 poeng mer en Gere med matmor Mait.  Cheri med matmor Tove kom 35 poeng bak der igjen.

27.september var det klart for siste cupdag.  Jeg hadde akkurat fyllt 12 år, men var stadig vekk klar for å jobbe i skogen. Jeg husket sist gang, og hadde bestemmt meg for å gjøre mor glad ved å finne mer ting i feltet. Sporet gikk bra; jeg fant alt !!, og så var det feltet. Mor ble så glad da jeg fant en gjenstand mer en sist gang. Det var forresten jeg og. Fikk litt ekstra kos da vi kom ned til bilen.  Cooper var litt mer slukøret da han kom tilbake til bilen. Vel, han måtte innrømme at han hadde mistet en ting i feltet. Det var ikke så lett å løpe så fort lenger ,sa han, for han var jo snart 11 år måtte jeg skjønne. Ha !  Han hadde bare godt av den.  Både Tuuva og Keera hadde like mange poeng som Cooper. Sheila hadde litt mindre, men gjorde sitt nest beste felt gjennom hele cupen.

Jason var også litt stille når han kom tilbake til bilen. Han var blitt slått av en dame med 10 poeng. Kissie hadde fått 10 poeng mer en ham !! Han var ikke til å snakke til. Trixie hadde heldigvis fått 10 poeng mindre, men det hjalp ikke så mye på Jason sitt humør.

I klasse 3 gjorde Cheri en kjempekonkurranse. Hun og Orly til Tore ble de beste og fikk like mange poeng. Deretter kom Kajsa  så Gere.

Deretter ble det merkelig stille rundt bilene. Alle vi hundene var jo ganske slitne og klare for å dra hjem, men det skulle visst skje mer. Det viste seg at det skulle være premieutdeling. Alle poengnen fra de tre beste cupdagene skulle regnes sammen.  Jeg hørte noen gledeshyl fra mor, og noen litt irriterte gloser fra Kissis mor Liv Marit. Det viste seg at Jason, den ungjolten, hadde gått hen og slått Trixie og Kissi med 30 poeng i sin klasse (kl 2). Tror mor var litt overrasket. Og det var Liv Marit og.  Cooper tok jo også helt av baki bilen. Han hadde ligget og finregnet litt på egenhånd, og kommet til at han kom til å vinne sin klasse. Og jammen fikk han ikke rett. Han slo Tuuva og Kjell Rasmussen med 50 poeng. På tredje plass kom Keera og Vibeke Andersen. Veldig bra.

I klasse 3 var det Kajsa og Linda Rotevatn som stakk av med seieren. De hadde 55 poeng mer en Cheri og tove Håkull. På tredje plass kom Gere og Marit Brevik .  

Jeg da, en 12 år gammel , men still going, hengøret schäferhund, var kjempefornøyd med å komme på fjerdeplass. Når de andre to brødrene mine tok med seg hjem premien, som blandt annet var hundefor fra UNIC  ble det jo litt på meg og. Her i familien deler vi nemlig. ( måtte diskutere meg fram til det.....) 

Mor mente at det kanskje var siste gang jeg var med i en konkurranse, siden jeg nå er 12 og et halvt år, men vi får nå se. Jeg koste meg i allefall veldig. Og det så det ut som om alle de andre gjorde også.

Takk for meg for nå ! 

Hilsen Charlie

Tilbake   Utskriftvennlig versjon   Abonner på nyheter